Informativno-edukativni portal namijenjen ekopoduzetniku

Hrvatski eko proizvođači na policama dm-a!

Hrvatski eko proizvođači na policama dm-a!

Na natječaju dm-a "...jer najbolje dolazi iz prirode!" odabrano je devet obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava čiji će se proizvodi naći na policama prodavaonica dm-a. Prvi ekološki proizvođači, čiji će proizvodi biti dostupni u dm-u od 17. listopada, su Jurin dvor d.o.o. s čajem od lista masline, OPG Željko Borović s eko lješnjacima i OPG Francetić s gavezovom i nevenovom masti te uljem gospine trave.

"Suradnja s dm-om smanjit će potrebu za marketinškim ulaganjima i ostaviti više prostora za ulaganje u osuvremenjivanje proizvodnje i povećanje kapaciteta proizvodnje. Do kupaca smo do sada dolazili u tri manja grada i pet maloprodajnih trgovina, a suradnja s dm-om omogućit će našem čaju od masline da dođe do znatno većeg broja kupaca. Vjerujemo da ćemo godišnju proizvodnju povećati četiri puta, s 3.000 na 12.000 pakiranja", izjavio je Jure Vukušić, vlasnik Jurinog dvora.

Preostali proizvođači, OPG Nebojša Božanić (ekološko brašno od rogača), Salus Natura (ekološka ulja), Poljoprivredna zadruga Masline i vino (maslinovo ulje), OPG Goran Golem (eko češnjak), Obrt za poljoprivredu, proizvodnju i usluge Ranovik (bučino ulje, sjemenke bundeve) i OPG EKO-JAZO (20 proizvoda od žitarica) na police dm-a stižu od sredine listopada do kraja studenog 2014. godine.

"Hrvatski eko proizvodi poput češnjaka, lješnjaka, čaja od masline i gavezove masti dm-u će omogućiti da proširi ponudu zdrave hrane i prirodne kozmetike te ponudi kupcima kvalitetne lokalne proizvode. Našim novim partnerima otvaramo dm-ovu prodajnu mrežu u 60 gradova koja će im, vjerujem, pomoći u razvoju poslovanja i promocije", izjavila je Tanja Hrvojević, menadžerica za asortiman osviještene prehrane u dm-u.

Vlasnici obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava na natječaj "...jer najbolje dolazi iz prirode!" mogli su se prijaviti od 10. veljače do 31. ožujka 2014. Natječajem, koji je organiziran u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Ministarstvom zaštite okoliša i prirode, dm je obilježio Međunarodnu godinu obiteljske poljoprivrede.

 

Tekstovi

Pregledaj ostale tekstove

Slama, sijeno i lišće štite biljke od hladnoće
08.11.2016.

Slama, sijeno i lišće štite biljke od hladnoće

Zima dolazi i biljke treba zaštititi od niskih temperatura. Uslijed djelovanja niskih temperatura...

Za pet godina moći ćemo živjeti samo od aronije
05.11.2016.

Za pet godina moći ćemo živjeti samo od aronije

Malo obiteljsko poduzeće s velikom vizijom, to je PG Rad - Kom d.o.o, poljoprivredno gospodarstvo...

Web platformom do praktičnih rješenja eko uzgoja
03.11.2016.

Web platformom do praktičnih rješenja eko uzgoja

Nova web platforma pod nazivom OK-Net Arable plasirana je prije nekoliko tjedana. Cilj rada web...

Sol iz Nina - vrijedan proizvod, zašto ne i brend?
30.10.2016.

Sol iz Nina - vrijedan proizvod, zašto ne i brend?

Može li se proizvodnja soli i takav način poduzetništva brendirati i povezati s turizmom...

Nakon Mjere 6.3. cilj nam je eko markica!
28.10.2016.

Nakon Mjere 6.3. cilj nam je eko markica!

Bojan Novosel jedan je od rijetkih mladih ljudi u Hrvatskoj koji je uz svoj svakodnevni posao...


Kontakt

Kontaktni podaci

Udruga za kreativni razvoj Slap,
Lorenza Jagera 6/3, 31000 Osijek
OIB 35348022848
tel +38531213556, fax +38531213557
www.slap.hr, www.pomakonline.com

Ovaj projekt je financirala Europska Unija Croatia - Serbia - Cross border programme Organica.net Slap Teras Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva