Informativno-edukativni portal namijenjen ekopoduzetniku

Poljoprivredni sajam Novi Sad – Organsko je in!

Poljoprivredni sajam Novi Sad – Organsko je in!

Datum: 19.05.2014.
Broj pregleda članka: 1440
Tagovi: Novosadski sajam, organska poljoprivreda, Novi Sad, Poljoprivredni sajam, Srbija, Serbia Organika

Najznačajniji poljoprivredni sajam Jugoistočne Europe, koji se od 20. do 26. svibnja 2014. održava u Novom Sadu ove godine će poseban naglasak staviti na organsku poljoprivredu. Naime, Nacionalna organizacija za organsku proizvodnju "Serbia Organika" već četvrtu godinu zaredom, u sklopu Međunarodnog poljoprivrednog sajma Novi Sad, organizira Izložbu organske proizvodnje koja podrazumijeva primjenu prirodnih postupaka i supstanci, a ograničava ili potpuno eliminira upotrebu sintetičkih sredstava za zaštitu i ishranu bilja oplemenjivanjem zemljišta.

"Serbia Organika" objedinjuje cjelokupan sektor organske proizvodnje u susjednoj Srbiji, a ove godine će se, u okviru novosadskog poljoprivrednog sajma, predstaviti u Hali 3. Uz financijsku podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije u Hali 3 nastupit će poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom povrća, žitarica, voća, gljiva, jaja, proizvođači, prerađivači i distributeri organskih proizvoda, proizvođači i distributeri repromaterijala, kao i brojna udruženja, obrazovne i znanstveno-istraživačke ustanove.

Degustacija prirodnih sokova, tjestenina i proizvoda od aronije

Posjetitelji će imati priliku degustirati prirodne sokove od voća i povrća, proizvode od aronije, tjestenine, žitne pahuljice i sl. U ponudi će biti i različite vrste integralnog brašna, veliki izbor ljekovitog i začinskog bilja, sušenih i mljevenih gljiva, nerafinirana ulja i namaza od uljarica, više vrsta voćnog aromatičnog octa, ajvara i pasiranih rajčica, kao i brojnih drugih proizvoda.

Organska proizvodnja kao budućnost razvoja ruralnih područja

Proizvođači, kao i svi oni koji se namjeravaju baviti organskom proizvodnjom imat će priliku upoznati se sa dopuštenim sredstvima za tretiranje i oplemenjavanje zemljišta. Organska proizvodnja u Srbiji sve je popularnija i ekonomski značajnija, a zahvaljujući potencijalima koji se prije svega ogledaju u usitnjenom posjedu i zemljištu koje nije zagađeno nepoželjnim materijama, taj vid poljoprivrede može značajno doprinijeti razvoju ruralnih područja, a time i poljoprivrede općenito. Na zajedničkom štandu Nacionalne organizacija "Serbia Organika" i Ministarstva poljoprivrede svi zainteresirani moći će dobiti odgovore na sva pitanja o organskog proizvodnji, kao i pronaći stručnu literaturu na tu temu.

Najsretnijeg posjetitelja očekuje traktor Belarus 82.1

Za sve posjetitelje s kupljenom ulaznicom Novosadski sajam i ove godine organizira veliku Nagradnu igru, a najsretniji će osvojiti traktor marke Belarus 82.1. Sponzor nagradne igre je tvrtka "Agropanonka MTZ Finke" iz Novog Sada. Izvlačenje će se održati u nedelju, 25. svibnja s početkom u 17 sati, dok će se u ponedjeljak, 26. svibnja u 12 sati, dobitniku svečano uručiti ključevi. 

Foto: depositphotos.com, BestFotoStudio

Tekstovi

Pregledaj ostale tekstove

Slama, sijeno i lišće štite biljke od hladnoće
08.11.2016.

Slama, sijeno i lišće štite biljke od hladnoće

Zima dolazi i biljke treba zaštititi od niskih temperatura. Uslijed djelovanja niskih temperatura...

Za pet godina moći ćemo živjeti samo od aronije
05.11.2016.

Za pet godina moći ćemo živjeti samo od aronije

Malo obiteljsko poduzeće s velikom vizijom, to je PG Rad - Kom d.o.o, poljoprivredno gospodarstvo...

Web platformom do praktičnih rješenja eko uzgoja
03.11.2016.

Web platformom do praktičnih rješenja eko uzgoja

Nova web platforma pod nazivom OK-Net Arable plasirana je prije nekoliko tjedana. Cilj rada web...

Sol iz Nina - vrijedan proizvod, zašto ne i brend?
30.10.2016.

Sol iz Nina - vrijedan proizvod, zašto ne i brend?

Može li se proizvodnja soli i takav način poduzetništva brendirati i povezati s turizmom...

Nakon Mjere 6.3. cilj nam je eko markica!
28.10.2016.

Nakon Mjere 6.3. cilj nam je eko markica!

Bojan Novosel jedan je od rijetkih mladih ljudi u Hrvatskoj koji je uz svoj svakodnevni posao...


Kontakt

Kontaktni podaci

Udruga za kreativni razvoj Slap,
Lorenza Jagera 6/3, 31000 Osijek
OIB 35348022848
tel +38531213556, fax +38531213557
www.slap.hr, www.pomakonline.com

Ovaj projekt je financirala Europska Unija Croatia - Serbia - Cross border programme Organica.net Slap Teras Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva