Informativno-edukativni portal namijenjen ekopoduzetniku

Sol iz Nina - vrijedan proizvod, zašto ne i brend?

Sol iz Nina - vrijedan proizvod, zašto ne i brend?

Datum: 30.10.2016.
Broj pregleda članka: 5217
Tagovi: Ninska sol, Turizam, Berba, Biljke, Ptice, Prodaja, Solana, Kuća, Soli, Muzej, Nin, Prijevoz, Turisti, Cvijet, Rezervat, Povijest, Salamura

Može li se proizvodnja soli i takav način poduzetništva brendirati i povezati s turizmom? Sudeći po porastu posjeta turista i drugih grupa u Solani Nin, kazuju da može. Njemci, Austrijanci, Englezi, Česi,Talijani samo su dio turista koji pohode prostore solane koja je u turističke svrhe osim, Muzeja soli ustrojila i Kuću soli.

Tamo se posjetitelji mogu upoznati sa poviješću proizvodnje te važne prehrambene namirnice. Sol proizvode na ekološki način, za što posjeduju i certifikat odnosno BIO oznaku kvalitete, kaže nam Josipa Komina iz solane Nin. 

Sol bez aditiva i ekstra dodanog joda

Dodaje kako proizvode sol bez aditiva i ekstra dodanog joda, ali imaju i onu sa jodom i tvarima protiv zgrudnjavanja. Drže do tradicije i prirode, jer ih to na tržištu čini jedinstvenima i prepoznatljivima. Posjetitelji ih doznajemo najčešće pitaju koja je sol bolja sa aditivima, ekstra dodanim jodom ili bez njih? Svakako im objasne o čemu se radi pa ih tako informiraju kako su tvari protiv zgrudnjavanja soli, u njoj zbog preventivnih mjera, a ponajprije moguće pojave gušavosti. Takva sol također služi za jelo, dok ona prirodna broji pregršt uloga. Sol bez aditiva ističe naša sugovornica je(st) multifunkcionalna (imaju krupnu i sitnu) i može se koristiti od jela, (u)soljenja ribe i mesa pa sve do ovlaživanja prostora, kupanja.

Eko certifikat i BIO oznaka kvalitete

Ponosni su u solani i na europski Eko certifikat kao i to što im proizvodi nose BIO oznaku kvalitete (na deklaraciji je vidljiv sastav  prirodnih proizvoda). Turistički su umnogome orijentirani, a svaki im je kažu klijent važan kao i odnos prema njima. Nagrada im je kada im se posjetitelji ali i kupci vrate, to više jer znaju što kupuju, gdje je stvoreno, na koji način i da je prirodno.

Izvoz u SAD, Japan i Europu

Izvoze svoje proizvode u SAD, Japan, Europu - a nemalo ih plasiraju po restoranima, ali i trgovinama, obrtnicima. Ovog su ljeta doznajemo sufinancirani sredstvima iz europskih fondova, otvorili jedinstvenu u Hrvatskoj, Kuću soli koja im itekako privlači goste i u posezoni. U Kući se može vidjeti način proizvodnje soli odnekada, ali i cjelokupni današnji proces proizvodnje i rada solane. Posjetiteljima je ponuđen interaktivni sadržaj pomoću kojeg mogu (u)vidjeti kako se nekada radilo sa solju, s kakvim alatima.

Težak rad na poljima uprizoren dokumentarcem

Težak rad na poljima soli uprizoren je i dokumentarcem (engleski, njemački) uključujući i prikaz rada vagona za transport od bazena soli do skladišta i dr. Edukativni sadržaj ističu, u Solani itekako je poučan za djecu vrtićke i školske dobi, studente, ali i sve koji im dođu. U Solani Nin sol se proizvodi uz pomoć sunca, mora i vjetra pa ne čudi da im vrijeme diktira sve uz najvažniji začin - čovjekov rad. Dobra im je podloga u radu i to što je prostor solane istodobno i ornitološki park i dom mnogim biljnim i i životinjskim vrstama koje nastanjuju površinu od 55 hektara.

U Solani živi preko 200 vrsta ptica, račić slaništar, riba obrvan, biljka slanuša

"U našoj solani živi preko 200 vrsta ptica, račić slaništar, riba obrvan, a raste i biljka slanuša", kaže Josipa Komina dodajući da zato osim stranih i domaćih gostiju bilježe posjete mnogih zaljubljenika u prirodu, ornitologa, i dr. Objašnjava kako prirodne soli čine "kamena i morska", kamena se dobiva iz rudnika soli, a morska sol iz mora. Većina solana proizvodi sol tako što je u proizvodnim pogonima industrijski prerađuje, a solana Nin to ne radi. Tamo sol skupljaju na otvorenim poljima soli tako što se u proljeće bazeni pune morskom vodom. Tijekom kasnog proljeća i ljeta voda isparava, a na dnu ostaje morska sol koja se u jesen ručno bere. Ninska je sol izvorna, neprerađena i zato bogata prirodnim mineralima. 

U ishrani najzdravija ručno brana morska sol 

U ishrani je najzdravija ručno brana morska sol jer sadrži jod morskih algi koji utječe na pravilan rad štitne žljezde, brom neophodan živčanom sustavu ali i kalij koji pomaže mentalnom zdravlju. Morska je sol kažu lijek protiv stresa, celulita, a eliksir je za zdravu i lijepu kožu. Osim minerala i mikroelemenata, morska sol u tragovima sadrži i važne aminokiseline i vitamine. Kako doznajemo proizvodnja Solane obuhvaća pet faza: prve četiri čine isparavanja morske vode (zahvaljujući sunčanim i toplim danima i vjetru) a peta je faza kristalizacije kada ugušćena morska voda (salamura) iz tekućeg prelazi u kruto stanje.

Za 1 mm soli isparava 8 mm vode 

Uz  pomoć sunčanih i vjetrovitih dana za 1 mm soli valja ispariti 8 mm vode. U Solani Nin,sol se skuplja u više navrata, a prva žetva vrši se kada se stvori sloj od 15 do 20 mm morske vode. U naravi se doznajemo čeka isparavanje mora pa kada se stvori sol, tada je beremo, ističe naša sugovornica. Teško je dodaje predvidjeti koliko će se soli proizvesti, kakva će biti sezona, godina, jer posao uvelike ovisi o vremenu. 

Što je više sunčanih i vrućih dana to je bolje za proizvodnju - a svakako je poboljšavaju i prirodni bazeni bogati mineralima. Podloga im je peloid - poznato ninsko ljekovito blato! U njemu raste i biljka slanuša, specifičnog okusa, slankasta i bogata mineralima. Može se jesti kuhana ili sirova, kao salata a specifična je za tamošnji kraj u kojem more ima izraženiji salinitet. Objašnjavajući tehnološki postupak dobivanja soli u Solani in odnosno onih na Jadranu, naša sugovornica kaže kako je proizvodnja morskih solana podijeljena na četiri isparenja i kristalizaciju.

Solana Nin u tehnološkom procesu proizvodnje u Isparenju I upušta morsku vodu početne gustoće 3,5 ºBe (jedinica mjere postotka soli u moru) do 7, gdje ispari približno 50% slatke vode. U Isparenje II upušta se ugušćena morska voda (salamura) od 7 do 14 mjernih jedinica kada ispari 25% slatke vode.

U Isparenje III upušta se salamura od 14 do 21 ºBe  gdje isparava daljnjih 18% slatke vode dok Isparenje IV upušta salamuru od 21 do 25,6 - a ispari 7% slatke vode. Peta je faza kristalizacije kada se iz stalno nadolazećih zasićenih salamura, na bazenima za kristalizaciju, morska sol kristalizira i taloži na njihovo dno. Da bi dobili 1mm soli, potrebno je da ispari 8mm slatke vode. U niskoj Solani, sol se skuplja u više navrata, a prva se žetva vrši kada se stvori sloj do 20 mm morske soli kada je potrebno da ispari do 160 mm slatke vode. Prije skupljanja soli odnosno žetve, ispušta se salamura da bi se sol procijedila i bila suha. Kada se prikupi na hrpe, jedno vrijeme (od)stoji na procjedjivanju i potom se osušena prevozi u skladište.Komina kaže da je kod njih  prosječna godišja proizvodnja morske soli u zadnjih 10 godina bila 3.200 tona. Dakle, proizvodnja po kvadratnom metru kristalizacije jednaka je količini od 76,2 kilograma.

Od prve do posljednje faze, ako je vrijeme lijepo, prođe i nekoliko tjedana odnosno petnaestak dana kada se odvija i prva žetva. Faza kristalizacije odvija se u betoniranim bazenima gdje dolazi do kemijske i fizičke promjene pa se dobivaju kristal soli odnosno na dnu se bazena nalazi krupna sol, a na površini pluta cvijet soli čiji su kristali lagani i maleni poput plutajućeg leda.

Cvijet soli najbogatiji natrij kloridom

Cvijet soli, je najbogatija sol sa 97,66%natrij klorida a ostatak čine prirodni minerali i drugi mikroelementi. Jedina je to sol sa prirodnom dozom joda koji se dobiva od algi. U solani se godišnje, cvijeta soli proizvede od 14 do 20 tona, a za nastajanje  mu treba velika vrućina. Kako je osjetljiv na bilo kakve termičke utjecaje, skuplja se rano ujutro ili predvečer, dok još ima sunca koje nije jako kao po danu. U jelima, cvijet se soli koristi tek pri kraju, a zbog nutritivnih se vrijednosti preporuča trudnicama, djeci, ali  i osobama sa zdravstvenim problemima.

Kada se govori o čišćenju soli, u Ninu je ne tretiraju kemijski - a boja kristala soli ovisi o sezoni, godini, ljetu, kišnim, oblačnim i sunčanim danima. Ako je godina imala puno sunčanih dana a kristali apsorbiraju sunčevu svjetlost, boja će soli biti itekako bijela (pogoduju joj suha juga, maestral, lagana bura), dok će joj se u drugom slučaju boja promijeniti.

Slike

http://www.agroklub.com/upload/slike/male/6455-solana-nin-1954.jpg

Komentiraj
Vaši komentari


Napisao: Maverick Klen, 06.06.2018.

Izlazite iz financijske krize .. dobili dobro, osigurani, zajmovi i povoljni krediti ovdje, u SAD-u .. dođite k nama da bismo došli k vama ..

Naša ponuda iznosi samo 4 .00 za određeno razdoblje od 48 mjeseci.

Naša ponuda vrijedi za sljedeće kategorije:

* Osobni krediti:


* Poslovni krediti:


Moramo vam odgovoriti. Postoji kontakt putem kojeg možete doći do nas: maverickinvestment02@gmail.com


Napisao: Annie Joe, 06.06.2018.

KAKO sam postao pobjednik nakon toliko mnogo neuspjeha ATTEMPT dobivanje kredita ....

Osjećam se tako blagoslovljeno i ispunjeno. Nerado sam se prijavio za zajam koji sam čuo za online jer sve izgleda previše dobro da bude istinito, ali bio sam uvjeren i šokiran kad je moj prijatelj na mom mjestu posla dobio zajam od Progresive Loan INC i oboje smo potvrdili i ja sam išao naprijed da primjenjujem, danas sam ponosan vlasnik moje tvrtke i zarađivati ​​novac za moju obitelj i sretnu mamu. Pa ja sam Annie Joe po imenu iz Pauls Valley, Oklahoma. Kao samohrana majka s troje djece bilo je teško dobiti posao koji bi mogao voditi brigu o meni i mojoj djeci, a imala sam toliko novčanica za plaćanje i kako bih to učinila najgore, imala sam loše kreditne pa nisam mogao dobiti zajam od bilo kojeg banka. Imala sam idealan početak poslovanja kao frizera, ali nisam imao kapitala za početak, Probao sam sve vrste banaka, ali nisam uspio dok se moj suradnik nije javio bogoslužnom vjerovniku koji oglašava kako bi mogao dati zajam u 2 kamatna stopa. Šaljem im poštom putem službene adrese e-pošte (progresiveloan@yahoo.com) i odmah sam dobio odgovor, a moj je kredit odobren, a ja sam bio upućen na web mjesto Banke gdje sam povukao kredit izravno na moj račun. Za rezanje priče kratko sam ponosan na svoju frizersku tvrtku i obećavam svjedočiti svijetu kako se moj život pretvorio .. Ako vam treba bilo kakav zajam, savjetujem vam da kontaktirate Progresive Loan INC i financijski se podignete E-mail: progresiveloan@yahoo.com ILI poziv / tekst +1 (603) 786-7565


Napisao: financial.loan2002@gmail.com, 29.05.2018.

Ponuda kredita, ulaganja i financiranja
Zdravo
Mi smo specijalizirana ustanova za grupiranje specijalizirana za financiranje i ulaganje svim ljudima i društvu u potrebi. Nudimo naše usluge u rasponu od 10 000 € do 50 000 000 €. Naša ustanova je specijalizirana u Francuskoj, ulažemo u gotovo sve zemlje Europe i svijeta. Za više informacija molimo kontaktirajte nas E-mail: Financial.loan2002@gmail.com.

Hvala ti


Napisao: Josef Lewis, 29.04.2018.

Dobar dan, ja sam Josef Lewis, privatni kreditni zajmodavac koji daje zajam pojedincima, tvrtkama i vladinim ustanovama uz nisku kamatnu stopu od 2. Znamo da postoji mnogo obitelji vani koje žive na plaćanju platiti ček i druge koji ne mogu brinuti o svojim financijskim obvezama i zbog toga smo ovdje za financijsku obnovu.

Nudimo široki spektar financijskih usluga koji uključuju: Poslovno planiranje, Financije za poslovanje i razvoj, Nekretnine i hipoteke, Obveze za konsolidaciju dugova, Poslovni zajmovi, Privatni zajmovi, Home refinancing, Hotelski zajmovi, studentski krediti itd. ako ste zainteresirani za zajam i biti bez prevara.

Email: progresiveloan@yahoo.com
Tekst / poziv: +1 (603) 786-7565 hvala


Napisao: REMY FINK, 26.04.2018.

Pozdrav, da li nam je potreban hitan kredit putem e-maila za brz kredit (REMY.CREDIT111@GMAIL.COM)


Da li vam je potreban hitan kredit Car Loan House kreditni kreditni kredit itd. Mi daju sve vrste kredita sa niskom stopom od 1, a vi ćete dobiti kredit u narednih 12 sati poslati nam e-mail za sve vrste kredita

{REMY.CREDIT111@GMAIL.COM}


Puno ime:
Zemlja / Država:
Iznos kredita:
Trajanje zajma:
Zanimanje:
Telefonski broj:
Starost:


vratite se sada ako nam Vaša hitna pozajmica pošalje e-mail REMY.CREDIT111@GMAIL.COM

Naziv firme: REMY FINK

Pošaljite nam e-mail poruku [remy.credit111@gmail.com]


Napisao: Rodfinance, 20.04.2018.

Jeste li pokušavali dobiti zajam? Jeste li tražili kako dobiti pristup privatnom zajmodavcu? Jeste li bili zabrinuti za svoju tvrtku i trebate zajam za pokretanje ili proširivanje svoje tvrtke? Jeste li odbijeni zajam od banke? Imate li prevelik dug i tražite zajam kako biste očistili svoje dugove? Svi ti odgovori su ovdje riješeni. Ja sam privatni kreditni zajmodavac koji nudi sve vrste zajmova s najviše 15 milijuna eura. Posjetite nas ako vam danas treba zajam. Spremni smo pomoći. Posjetite nas putem (rodfinancing@gmail.com)


Napisao: Rodfinance, 20.04.2018.

Jeste li pokušavali dobiti zajam? Jeste li tražili kako dobiti pristup privatnom zajmodavcu? Jeste li bili zabrinuti za svoju tvrtku i trebate zajam za pokretanje ili proširivanje svoje tvrtke? Jeste li odbijeni zajam od banke? Imate li prevelik dug i tražite zajam kako biste očistili svoje dugove? Svi ti odgovori su ovdje riješeni. Ja sam privatni kreditni zajmodavac koji nudi sve vrste zajmova s najviše 15 milijuna eura. Posjetite nas ako vam danas treba zajam. Spremni smo pomoći. Posjetite nas putem (rodfinancing@gmail.com)


Napisao: Nicole Travolta, 15.04.2018.

Effektiv kraftfull kärleksspell för att få din ex älskare tillbaka bråttom efter uppbrott / skilsmässa !.
Hej allihopa,
Jag är så upphetsad. Min ex-pojkvän är tillbaka efter en uppbrott, jag är väldigt glad att viljan lever tillsammans igen.
Min pojkvän av en 4 år bröt mig bara och är 30 veckor gravid. Jag har grått mig själv för att sova de flesta nätterna och verkar inte koncentrera mig under föreläsningar, ibland håller jag mig vaken nästan hela natten och tänker på honom och börjar gråta överallt. På grund av detta slutar jag inte ha energi för min nästa dag klasser, min närvaro har tappat och är alltid i uni och i tid. Generellt är han en väldigt trevlig kille, han avslutade det för att han sa att vi argumenterade mycket och inte kom med. Han har rätt vi har argumenterat under graviditeten mycket. Efter uppbrottet höll jag ringa honom och berättade för honom att jag kommer att förändras. Jag är kär i den här killen och han är den bästa killen jag någonsin varit med. Jag är fortfarande skadad och i misstro när han sa att han inte hade några romantiska känslor mot mig längre som gjorde mig snabbare än en dödlig spruta. Han texter mig då och då huvudsakligen för att kontrollera hur man gör med graviditeten, han är stödjande med det men det är inte rättvist på mig, han textar mig eftersom jag bara vill lura smärtan och inte ha någon stress på grund av graviditeten .
Jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp online och jag kom över en webbplats som föreslog att Ahmed kan hjälpa till att lösa äktenskapsproblem, återställa brutna relationer och så vidare. Så jag kände att jag skulle ge honom ett försök. Jag kontaktade honom och han berättade för mig vad jag skulle göra och jag gjorde det då gjorde han en stavning för mig. 17 timmar senare kom min bf till mig och ber om ursäkt för de fel han gjorde och lovar att aldrig göra det igen. Ända sedan dess har allt återgått till det normala. Jag och min bf lever tillsammans lyckligt igen ...
Allt tack till Dr Ahmed om du har något problem kontakta dr Ahmed nu och jag garanterar dig att han hjälper dig. Här är hans kontakt.
Maila honom på: Ahmedutimate@gmail.com


Napisao: Rodfinance, 06.04.2018.

Jeste li pokušavali dobiti zajam? Jeste li tražili kako dobiti pristup privatnom zajmodavcu? Jeste li bili zabrinuti za svoju tvrtku i trebate zajam za pokretanje ili proširivanje svoje tvrtke? Svi ti odgovori su ovdje riješeni. Ja sam privatni kreditni zajmodavac koji nudi sve vrste zajmova s najviše 15 milijuna eura. Posjetite nas ako vam danas treba zajam. Spremni smo pomoći. Posjetite nas putem (rodfinancing@gmail.com)


Napisao: REMY FINK, 01.03.2018.

zdravo

Trebate hitni zajam u roku od 12 sati bez odgode e-poštom na adresi REMY.CREDIT111@gmail.com

trebate li bilo koji kredit ili bilo kakvo financiranje? Nije li vratio banku? Imate li plaćeni račun ili dug? Imamo dobar raspored otplate, uz nisku kamatnu stopu od 2. Za više informacija kontaktirajte nas izravno na adresi [REMY.CREDIT111@gmail.com]

Puno ime:...
Zemlja: ....
Potrebni iznos: ...
Trajanje: ....
Telefon: ....

pošaljite nam e-poštu odmah [REMY.CREDIT111@gmail.com]


Napisao: ANA KULJANSKI, 27.02.2018.

Poštovani možete mi reći dali se kod Vas može naručiti RUČNO OBRANA JODIRANA SITNA MORSKA SOL.
Ne mogu je nabaviti po trgovinama.
Zahvaljujem Ana Kuljanski


Napisao: kelvin smith, 22.02.2018.

Jeste li poslovni čovjek ili žena? Trebate li sredstva za pokretanje vlastitog posla? Trebate li zajam za podmirenje duga ili isplatu računa ili početak lijepog posla? Trebate li sredstva za financiranje projekta? Mi nudimo zajamčene usluge zajma bilo kojeg iznosa i bilo kojeg dijela svijeta za (pojedince, tvrtke, pravnike i korporativne organizacije) uz našu veliku kamatnu stopu od 2. Za prijavu i više informacija pošaljite odgovore na sljedeću adresu e-pošte: kelvinsmithfunds@yahoo.com

Hvala


Napisao: Posuditi do 1,000,000 EURA (zeljka.baletic@gmail.com), 19.01.2018.

Trebate hitan zajam? Ovdje je vaša prilika da biste dobili kredit od naše tvrtke po kamatnoj stopi od 3. Naš krediti su osigurani i zajamcena. Kontaktirajte nas danas, uz iznos potrebno. E-mail: zeljka.baletic@gmail.com
WhatsApp: +33 7 58119861


Napisao: Stephen Williams, 10.01.2018.

Ponuda zajma !!!

Mi smo zajam usluga Stephen Williams Dajemo financiranje dugoročnih i kratkoročnih kredita. Nudimo sigurne i povjerljive kredite po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 2 godišnje, osobni zajmovi, debt consolidation, poduzetnički kapital, komercijalne zajmove, poslovne zajmove, obrazovanje krediti, hipotekarni krediti i krediti za bilo kojeg razloga!

Mi smo pouzdana alternativa za financiranje banaka i naš proces prijave je jednostavan i jasan. Naš zajam varira od 5.000,00 do 5.000.000,00 eura. Više informacija: Brzo postajemo privatni, diskretni i servisni kreditni opcijski opći krediti. Mi smo tvrtka na koju se obratimo kada tradicionalni izvori kredita ne uspiju.

Ako ste zainteresirani, ne ustručavajte se kontaktirati nas s informacijama u nastavku e-pošte, kontaktirati stephenswillsloan@gmail.com

pozdrav,
G. Stephen Williams,
Voditeljica, Odjel za kreditnu prijavu,
STEPHEN WILLIAMS LOAN SERVICE,
E-pošta: stephenswillsloan@gmail.com
Twiiter: @ stephenswillsl1
Instagram: stephenswillsloan


Napisao: mrs logo mercy, 29.11.2017.

Trebate hitni zajam? kontaktirajte nas putem e-pošte za informacije o našoj kreditnoj usluzi. e-pošta: kate_solution@outlook.com


Napisao: leonardo dora, 21.11.2017.

"Zdravo svima
LEONARDO DORA Kompanija za kreditiranje je ponovo ovde i trenutno obezbeđuje zajmove za svoje božićne praznike i sve vrste događaja u ovom decembra i zajmove za početak nove godine. Potreban vam je hitan kredit za otplatu dugova ili vam je potreban kredit za domaći kapital kako biste poboljšali svoje poslovanje? Da li su vas odbile banke i druge finansijske agencije? Treba li konsolidacija ili hipotekarni kredit?
Ovde smo da sve finansijske poteškoće pokrijemo pozajmljivanju novca ljudima kojima je potrebna finansijska pomoć, koja imaju loš kredit ili trebaju novac za plaćanje računa i ulaganje u poslove sa niskom kamatnom stopom od 2. Naš zajam se kreće od $ 5,000 do $ 50, 000,000.00 dolara i plati u evrima. pesos i bilo koju drugu valutu po vašem izboru.
Kontaktirajte nas danas putem e-pošte; (leonardodorafinance@gmail.com).


Napisao: leonardo dora, 16.11.2017.

Zdravo,
Ovo je obavijestiti javnost da je gospođa Leonardo Dora, renomirani zajmodavac za osobni zajam, otvorila financijske mogućnosti za sve one koji trebaju financijsku pomoć. Trebate li trenutačni zajam za brisanje duga ili vam je potreban kapitalni zajam za poboljšanje poslovanja? Jeste li ikada odbijali od banaka i drugih financijskih agencija? Samo zato što smo ovdje za sve vaše financijske probleme. Mi pružamo kamatnu stopu od 2 javnosti, tvrtke i zajednice na jasan i lako razumljiv način, ove odredbe i uvjete. Nije potrebno provjeriti kredit, 100 zajamčeno.
Pošaljite nam e-poštu na: (leonardodorafinance@gmail.com)


Napisao: albaker, 13.11.2017.

Zdravo,
Tražite uglednu i akreditiranu privatnu kreditnu tvrtku koja pruža životnu priliku? Mi pružamo sve vrste kredita na vrlo brz i jednostavan način, osobni zajmovi, auto krediti, stambeni krediti, studentski krediti, poslovni krediti, investicijski krediti, debt consolidation, i još mnogo toga. Jeste li odbijali od banaka i drugih financijskih institucija? Trebate li konsolidaciju ili hipotekarni zajam? Nemojte gledati dalje, kao što smo ovdje kako bi svi vaši financijski problemi bili stvar prošlosti. Nudimo kredite od 5000 dolara do 50.000.000 dolara uz vrlo visoke kamatne stope kredita od 2. Kontaktirajte nas danas putem našeg e-maila i bit ćemo sretni da napravimo svoje financijske probleme i prošle stvari, nema kreditne provjere potrebne, 100 zajamčeno.
Pošaljite nam e-poštu: (albakerloanfirm@gmail.com).


Napisao: albaker, 26.10.2017.

Zdravo,
Tražite uglednu i akreditiranu privatnu kreditnu tvrtku koja pruža životnu priliku? Mi pružamo sve vrste kredita na vrlo brz i jednostavan način, osobni zajmovi, auto krediti, stambeni krediti, studentski krediti, poslovni krediti, investicijski krediti, debt consolidation, i još mnogo toga. Jeste li odbijali od banaka i drugih financijskih institucija? Trebate li konsolidaciju ili hipotekarni zajam? Nemojte gledati dalje, kao što smo ovdje kako bi svi vaši financijski problemi bili stvar prošlosti. Nudimo kredite od 5000 dolara do 50.000.000 dolara uz vrlo visoke kamatne stope kredita od 2. Kontaktirajte nas danas putem našeg e-maila i bit ćemo sretni da napravimo svoje financijske probleme i prošle stvari, nije potrebna kreditna provjera, 100 zajamčena.
Pošaljite nam e-poštu: (albakerloanfirm@gmail.com).


Napisao: Aliciana Castelo, 23.10.2017.

Pozdrav,
Tražite li legitimne i pouzdane financije / zajmodavca? Trebate li zajam? Potrebna vam je hitna financijska pomoć? Trebate hitan zajam za brisanje dugova ili vam je potreban kapitalni zajam za poboljšanje poslovanja? Nudimo sve vrste zajmova po kamatnoj stopi od 2 ljudima, tvrtkama i društvima u jasnim i razumljivim uvjetima i odredbama. Mi isporučujemo zajmove bilo kojeg iznosa na bilo koje odredište tako da nas danas kontaktirajte da biste dobili instant zajam danas.

Pošaljite nam e-poštu na: (alicianacasteloloanfirm@gmail.com)


Napisao: Mrs, Emily, 09.10.2017.

Pozdrav prijatelju, moje ime je gospođa Emily i ja sam CEO i voditelj grupe LENDUP.CREDIT, vidio sam vaš post i shvatio sam kako vam je potreban ovaj kredit ako ste stvarno spremni za dobivanje zajma bez odgode i stres, ispunite sljedeći obrazac.

Metode su jednostavne i jednostavne.
Primajte i primite svoj kredit u roku od 3 sata, pod pretpostavkom da je to čvrsto u vašoj e-pošti.

Ispunite ovaj obrazac odmah i vratite se nama kako bismo mogli započeti obradu vašeg kredita.
Tvoje ime:
adresa:
zemlja:
seks:
dob:
Iznos zajma:
trajanje:
Mjesečni prihod:
telefon:
Svrha zajma:
Jeste li ga ikad koristili? Ako je tako, da biste dobili zajam?

[lendup.credit@gmail.com] ili [juliusfisher12@gmail.com]
gospođo emily
Potrebe hitne pošte


Napisao: Gonzalez Andres, 07.10.2017.

Poštovani, ja sam zajmodavac u inozemstvu, odlučio sam odobriti kratkoročne, srednjoročne i dugoročne zajmove za poštene ljude koji, unatoč mjesečnim prihodima, bore se da zadovolje svoje osnovne potrebe. Kamatna stopa na kredite je 2 cjelokupnih zajmova i uvjeta ponude kredita vrlo su jednostavni. Traženi krediti dobiveni su u roku od nekoliko sati nakon podnošenja zahtjeva. Ako nas zainteresirani kontaktirajte putem ove e-pošte (GONZALEZANDRESLOAN@GMAIL.COM)


Napisao: Robert David, 22.09.2017.

Zdravo, ja sam Robert David privatni zajmodavac koji daje zajam s kamatnom stopom od čak 2. Ovo je financijska prilika na vašem koraku danas i dobiti instant zajam. Mnogi su tamo u potrazi za financijskim mogućnostima ili pomoći oko mjesta i još uvijek ne mogu dobiti. Ali to je financijska prilika na vašem koraku, tako da ne možete propustiti ovu priliku. Ove usluge su otvorene za pojedince, tvrtke, poslovne ljude i žene. I iznos zajmova dostupnih u rasponu od 1.000,00 do 500.000.000,00 eura ili bilo koji iznos po vašem izboru za više informacija kontaktirajte nas na (ROBERTDAVIDFINANCIALCOMPANY@GMAIL.COM)


Napisao: Mrs, Emily, 19.08.2017.

Pozdrav prijatelju, moje ime je gospođa Emily i ja sam izvršni direktor i voditelj grupe LENDUP.CREDIT, vidio sam vaš post i shvatio sam kako vam je potreban ovaj kredit ako ste stvarno spremni za dobivanje zajma bez odgode i Stres, ispunite sljedeći obrazac.

Metode su jednostavne i jednostavne.
Primajte i primite svoj kredit u roku od 3 sata, pod pretpostavkom da je to čvrsto u e-pošti.

Ispunite ovaj obrazac odmah i vratite se nama kako bismo mogli započeti s obradom Vašeg kredita.
Tvoje ime:
adresa:
zemlja:
seks:
dob:
Iznos zajma:
trajanje:
Mjesečni prihod:
telefon:
Svrha zajma:
Jeste li ga ikada koristili? Ako je tako, da biste dobili zajam?
Što je broj aplikacije:
lendup.credit@gmail.com
Gospođo emily
Potrebe hitne pošte


Napisao: Adriane555, 18.07.2017.

Brzi odgovor: Beeliadapoupard@gmail.com

Pozdrav
Dobio sam kredit od 50.000 eura što cini 370128.04 Hrvatska kuna (HRK) u petak u dama normirani Madame Beeliada Francuska dama s velikim
Koje ce se odobriti krediti izmedu pojedinaca u kratkorocne i dugorocne rasponu od 4 000 do 500 000 dolara sve ozbiljni ljudi u stvarnom treba, stopa
Kamata je 3 godine daje financijske kredite, nekretnine kredita, investicijski kredit,
Auto krediti, osobni kredita. To je dostupna za zadovoljiti svoje mušterije u najviše 3 dana nakon primitka vaše prijave.
Nitko ozbiljan se suzdržati.

Više informacija na Tel: + 33 644 693 917 (WhatsApp)

Brzi odgovor: Beeliadapoupard@gmail.com


Napisao: FERNANDO LOPEZ, 10.02.2017.

Pozdrav,
To je informirati širu javnost da je gospodin Fernando Lopez, renomirani privatni zajam zajmodavac je otvorio financijske mogućnosti za sve kojima je potrebna bilo kakve financijske pomoći. Trebate li kredit? Trebate li kredit jasno svoje dugove ili financirati svoj projekt? Jeste li bili presavijen od strane banaka i drugih financijskih ustanova? Ne tražite dalje, jer mi smo tu za sve vaše financijske probleme. Nudimo brze i pouzdane kredita korisnica na kamatnu stopu od 2 do osobe, tvrtke i društva, bez obzira na kupca nacionalnosti. Naši uvjeti i stanje i jasno i vrlo razumljivo.
Ne zahtijeva kreditnu check, 100 zajamčeno.

Pošalji nam se na: (fernandolopezloanfirm@gmail.com)

Tekstovi

Pregledaj ostale tekstove

Slama, sijeno i lišće štite biljke od hladnoće
08.11.2016.

Slama, sijeno i lišće štite biljke od hladnoće

Zima dolazi i biljke treba zaštititi od niskih temperatura. Uslijed djelovanja niskih temperatura...

Za pet godina moći ćemo živjeti samo od aronije
05.11.2016.

Za pet godina moći ćemo živjeti samo od aronije

Malo obiteljsko poduzeće s velikom vizijom, to je PG Rad - Kom d.o.o, poljoprivredno gospodarstvo...

Web platformom do praktičnih rješenja eko uzgoja
03.11.2016.

Web platformom do praktičnih rješenja eko uzgoja

Nova web platforma pod nazivom OK-Net Arable plasirana je prije nekoliko tjedana. Cilj rada web...

Nakon Mjere 6.3. cilj nam je eko markica!
28.10.2016.

Nakon Mjere 6.3. cilj nam je eko markica!

Bojan Novosel jedan je od rijetkih mladih ljudi u Hrvatskoj koji je uz svoj svakodnevni posao...

Renesansa organskog uzgoja u EU - RH vodi sa 377%
26.10.2016.

Renesansa organskog uzgoja u EU - RH vodi sa 377%

Sa više od 11 milijuna hektara certificiranog područja (ili pod konverzijom) u 2015., organska...


Kontakt

Kontaktni podaci

Udruga za kreativni razvoj Slap,
Lorenza Jagera 6/3, 31000 Osijek
OIB 35348022848
tel +38531213556, fax +38531213557
www.slap.hr, www.pomakonline.com

Ovaj projekt je financirala Europska Unija Croatia - Serbia - Cross border programme Organica.net Slap Teras Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva