Informativno-edukativni portal namijenjen ekopoduzetniku

Sponzori Veselićev projekt proglasili najboljim

Sponzori Veselićev projekt proglasili najboljim

Datum: 08.04.2016.
Broj pregleda članka: 1883
Tagovi: Mladi poljoprivrednici, Ivan Veselić, Bruxelles, Marijana Petri, Najbolji hrvatski poduzetnik

Ivan Veselić najbolji je mladi poduzetnik u Europskoj uniji prema mišljenju sponzora. Naime, na izboru za najboljeg europskog mladog poljoprivrednika na 3. Europskom kongresu mladih poljoprivrednika u Bruxellesu, hrvatski je projekt oduševio sponzore koji su projekt mladog Ivana Veselića prepoznali kao najbolji.

"Drago mi je što sam ovdje i što je moj projekt prepoznat, ako ne od Komisije, onda od sponzora, kao jedan od najboljih i najinovativniijih projekata", rekao je Veselić, koji je kao nagradu dobio putovanje u Italiju i Grčku, gdje će boraviti na inovativnim poljoprivrednim imanjima.

Tržišno isplativ projekt

Uz hrvatski, sponzori su nagradili i rumunjski projekt, a nagradu stručnog povjerenstva za najbolje projekte podijelili su mladi poljoprivrednici iz Bugarske i Grčke, dok je projekt portugalskog najboljeg mladog poljoprivrednika nagrađen kao najinovativniji, a španjolski prepoznat kao najodrživiji.

Čestitajući Ivanu Veseliću na osvojenoj nagradi, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir i ambasadorica projekta za Hrvatsku istaknula je kako je ova nagrada znak da je Veselićev projekt prepoznat kao tržišno isplativ, budući da je dodijeljena od strane sponzora te su upravo sponzori ti koji su sami odabirali kome će dodijeliti ovu nagradu.

Ponos za hrvatsku poljoprivredu

"Ova nagrada ponos je za hrvatsku poljoprivredu i za sve nas", istaknula je Petir.

Na 3. Europskom kongresu mladih poljoprivrednika okupilo se više od 200 mladih poljoprivrednika iz više od 17 zemalja članica EU, a 11 mladih poljoprivrednika koji su ušli u finale izbora za najboljeg europskog mladog poljoprivrednika predstavilo je svoje projekte za koje su nagrađeni u svojim zemljama i s kojima su svoje zemlje predstavljali na europskom natjecanju kojega treću godinu organizira Europska pučka stranka.

Ivana Veselića predstavila je ambasadorica projekta za Hrvatsku Marijana Petir koja je i njega i još 10 najboljih hrvatskih mladih poljoprivrednika nagradila putovanjem u Bruxelles.

Ekološka poljoprivreda nije samo trend

"Drago mi je da su nakon 14 sati putovanja sretno stigli i da ih mogu pozdraviti ovdje s nama. A ovdje su ih doveli njihova kreativnost i inovativnost, hrabrost da ne posustanu pred preprekama, ali i velika ljubav prema poljoprivredi iz koje su nastali čudesni projekti. Zahvaljujem im jer unaprjeđuju seoski prostor, štite okoliš, čuvaju naše vrijednosti i proizvode hranu. Oni su moji junaci i moja motivacija. Svatko poseban na svoj način, a među njima jedan ipak izuzetan - najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik: Ivan Veselić", rekla je zastupnica ponosna na mlade nade hrvatske poljoprivrede.

U svojoj prezentaciji Veselić je iskazao ponos što na europskom natjecanju predstavlja mlade poljoprivrednike Republike Hrvatske. Govorio je o svojoj obiteljskoj ekološkoj proizvodnji voća i povrća, osvrnuvši se i na djetinjstvo i početke rada s roditeljima u poljoprivredi. Veselić je predstavljajući svoj projekt rekao kako je ekološka poljoprivreda ne samo trend, već i jedini održivi način proizvodnje hrane rekavši kako ona čuva i zrak i tlo i vodu.

Širi proizvodnju 

Iako Veselić posjeduje 13 hektara zemlje, planira kupiti novih 50 hektara zemlje te ulagati u poljoprivrednu tehnologiju. Veselić smatra, a to i sam svojim radom dokazuje, kako potencijala za razvoj u hrvatskoj poljoprivredi zasigurno ima te da čvrsto vjeruje u budućnost poljoprivrednog sektora. Veselić i njegova obitelj imaju i ugostiteljski objekt u Lonjskom polju, a najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik u sinergiji eko turizma i ekološke poljoprivrede pronašao je ključ za očuvanje svoga kraja, ali i hrvatskog sela. Veselić smatra kako će kombinacija ekološke poljoprivrede i eko turizma očuvati hrvatsko selo, a s njime i bogatu prirodnu i kulturnu baštinu. Svoj govor završio je mišlju da za njega ekološka poljoprivreda nije posao nego stil života.

3. Europski kongres mladih poljoprivrednika ispred Europske pučke stranke organizirali su zastupnici Nuno Melo i Esther Herranz

Tekstovi

Pregledaj ostale tekstove

Slama, sijeno i lišće štite biljke od hladnoće
08.11.2016.

Slama, sijeno i lišće štite biljke od hladnoće

Zima dolazi i biljke treba zaštititi od niskih temperatura. Uslijed djelovanja niskih temperatura...

Za pet godina moći ćemo živjeti samo od aronije
05.11.2016.

Za pet godina moći ćemo živjeti samo od aronije

Malo obiteljsko poduzeće s velikom vizijom, to je PG Rad - Kom d.o.o, poljoprivredno gospodarstvo...

Web platformom do praktičnih rješenja eko uzgoja
03.11.2016.

Web platformom do praktičnih rješenja eko uzgoja

Nova web platforma pod nazivom OK-Net Arable plasirana je prije nekoliko tjedana. Cilj rada web...

Sol iz Nina - vrijedan proizvod, zašto ne i brend?
30.10.2016.

Sol iz Nina - vrijedan proizvod, zašto ne i brend?

Može li se proizvodnja soli i takav način poduzetništva brendirati i povezati s turizmom...

Nakon Mjere 6.3. cilj nam je eko markica!
28.10.2016.

Nakon Mjere 6.3. cilj nam je eko markica!

Bojan Novosel jedan je od rijetkih mladih ljudi u Hrvatskoj koji je uz svoj svakodnevni posao...


Kontakt

Kontaktni podaci

Udruga za kreativni razvoj Slap,
Lorenza Jagera 6/3, 31000 Osijek
OIB 35348022848
tel +38531213556, fax +38531213557
www.slap.hr, www.pomakonline.com

Ovaj projekt je financirala Europska Unija Croatia - Serbia - Cross border programme Organica.net Slap Teras Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva