Informativno-edukativni portal namijenjen ekopoduzetniku

Svoje proizvode na tržište plasiraju zajednički

Svoje proizvode na tržište plasiraju zajednički

"Moto im je „Neka hrana bude lijek“. Počeli su od ideje, došli do investicija i 100 proizvoda brendirali pod jedinstvenom markom „Slavonika“. Proizvodi su „zdravi“, ekološki ili iz konvencionalne proizvodnje, bez dodataka konzervansa", kaže g. Damir Perišić, predsjednik Udruge.

Okupili smo mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja proizvode zdravu, ekološku hranu ili ona koja se preusmjeravaju iz konvencionalne u ekološku proizvodnju. Važno nam je da su proizvodi zdravi. Proizvode smo brendirali pod jedinstvenom markom „Slavonika“ i sada su prepoznatljivi na tržištu. Imamo ugovore sa većim trgovačkim lancima, Ultra Gros i malim trgovcima na području od Vukovara, Kutine, Zagreba, Istre i Dalmacije. Proizvode plasiramo na razne načine: samostalno, na sajmovima, gdje nas podupire HGK, surađujemo sa hotelima, Udrugum „Mali obiteljski hoteli“, kojima isporučujemo pekmeze, džemove, med, brašno. Dok se proizvod ne proba, teško se probiti na tržište.

Trenutačni problem zamijećen u razgovorima i poslovanju je plasman proizvoda, (distribucija i marketing), podizanje tehnologiju na viši nivo i implementiranje HACCP standarda za prerađevine. Cilj nam je osnaživanje proizvodnje, osuvremenjivanje tehnoloških procesa i propagiranje zdravog življenja. Održavamo edukacije i ekipiramo sve za zdravo i kvalitetno. Odazvali smo se na inicijativu preko HZZ-a, zapošljavanje mladih na šest mjeseci. Na nedavno održanom Mediteranskom sajmu, dobivamo upite iz inozemstva za naše proizvode.

Svi proizvodi Udruge Slavonika su proizvedeni po tradicionalnim recepturama od domaćih sirovina uzgojenih na poljima i voćnjacima Slavonije, te su u potpunosti hrvatski proizvodi. Neki od njih su: sokovi od cikle, mrkve, rajčice, jabuke, šljive, kupine, višnje, aronije, napitak od žira, napitak od pitomog kestena; žirko - slatki namaz od žira, tinktura od divljeg bijelog luka, suha šljiva, bagremov med, kestenov, lipov, cvjetni, šumski i još mnogo toga.

Ukoliko ih želite kontaktirati, učinite to ovim putem: udruga.slavonika@gmail.com, tel:032/619-347; mob:099/2473-655, Udruga Slavonika, Kudeljarska 34, 32000 Vukovar

Foto: depositphotos.com

Tekstovi

Pregledaj ostale tekstove

Slama, sijeno i lišće štite biljke od hladnoće
08.11.2016.

Slama, sijeno i lišće štite biljke od hladnoće

Zima dolazi i biljke treba zaštititi od niskih temperatura. Uslijed djelovanja niskih temperatura...

Za pet godina moći ćemo živjeti samo od aronije
05.11.2016.

Za pet godina moći ćemo živjeti samo od aronije

Malo obiteljsko poduzeće s velikom vizijom, to je PG Rad - Kom d.o.o, poljoprivredno gospodarstvo...

Web platformom do praktičnih rješenja eko uzgoja
03.11.2016.

Web platformom do praktičnih rješenja eko uzgoja

Nova web platforma pod nazivom OK-Net Arable plasirana je prije nekoliko tjedana. Cilj rada web...

Sol iz Nina - vrijedan proizvod, zašto ne i brend?
30.10.2016.

Sol iz Nina - vrijedan proizvod, zašto ne i brend?

Može li se proizvodnja soli i takav način poduzetništva brendirati i povezati s turizmom...

Nakon Mjere 6.3. cilj nam je eko markica!
28.10.2016.

Nakon Mjere 6.3. cilj nam je eko markica!

Bojan Novosel jedan je od rijetkih mladih ljudi u Hrvatskoj koji je uz svoj svakodnevni posao...


Kontakt

Kontaktni podaci

Udruga za kreativni razvoj Slap,
Lorenza Jagera 6/3, 31000 Osijek
OIB 35348022848
tel +38531213556, fax +38531213557
www.slap.hr, www.pomakonline.com

Ovaj projekt je financirala Europska Unija Croatia - Serbia - Cross border programme Organica.net Slap Teras Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva