Informativno-edukativni portal namijenjen ekopoduzetniku

U subotu otvorenje zEElenog Fest-a Kutina!

U subotu otvorenje zEElenog Fest-a Kutina!

U vrijeme ozbiljne gospodarske krize te enormne potrebe za odgovornijim ponašanjem prema okolišu i gospodarstvu općenito, Udruga Energo Panona prepoznala je potrebu pokretanja projekta zEEleni FEST Kutina 2014, kroz koji nastoji integrirati razne gospodarske subjekte (poljoprivredu, turizam, tvrtke vezane uz građevinsku industriju, industriju obnovljivih izvora energije, školstvo...).

Cilj manifestacije je poticanje gospodarskih aktivnosti, kao i promocija turističkog sadržaja i ponude Moslavine kao regije te Sisačko-moslavačke županije, uz naglasak na odgovorno ponašanje prema okolišu i korištenju alternativnih – obnovljivih izvora energije.

Posjetitelje očekuje bogat program!

Ideja je da zEEleni FEST Kutina 2014 radi na promicanju održivog i energetski efikasnog razvoja, ekološke osviještenosti, kao i promicanju razvojne politike jedinica lokalne samouprave (JLS) i gospodarskog razvoja Panonske regije, a uključuje:

  • Konferencija "Održivi razvoj i zeleno gospodarstvo" koja se održava u subotu 31. svibnja 2014. s početkom u 12h, u Klubu Arkus u Pučkom otvorenom učilištu Kutina, sa temama o perspektivi regionalnog gospodarstva i održivog razvoja, o integraciji zelenog gospodarstva u lokalnim sredinama, što donose energetske zadruge te koje su prednosti i potencijali takvog udruživanja poduzetnika, o LED rasvjeti, o ESCO modelima financiranja projekata i sl.
  • Sajam OIE i EnU – 31. svibnja 2014. na Novom trgu u Kutini. Sajam energetski učinkovite (EnU) opreme i obnovljivih izvora energije (OiE) (izlagači, demonstracije, stručne radionice, komercijalna predstavljanja...). Izložba inovacija i promotivna vožnja solarnim automobilom - projekt SOELA financiran od Europske unije, kroz pristupni program IPA – Human Resources Development, a nositelj projekta je Tehnička škola Sisak.
  • Sajam regionalnog OPG-a i seoskog turizma stavit će poseban naglasak na specijalitete sa moslavačkih stolova i vrhunska moslavačka vina (MoslaVINA). Sajam će se održati u sklopu postojeće manifestacije MoslaVINA, koja ima dugu tradiciju održavanja, sa naglaskom na stručno ocjenjivanje regionalnih vina te prezentiranje vinske i vinogradarske kulture ove regije. Manifestacija se održava u terminu od 30. svibnja do 1. lipnja 2014., a više informacija možete saznati ovdje
  • Zelene radionice "Mali Energetski savjetnici" – natjecanje u osnovnim školama na području grada Kutine, na temu energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. Poticanje učenika osnovnih škola i vrtića da učinkovito koriste energiju u školi i kod kuće te da svojim ponašanjem pozitivno utječu na odrasle osobe, naročito na vlastite roditelje vezano uz energetski učinkovito korištenje energije. Završna priredba održava se u utorak 26. svibnja u 11h u prostorijama kluba Arkus, gdje će djeca održati predstavljanje svojih projekata.

Više informacija možete saznati na: www.energo-panona.hr
 

Tekstovi

Pregledaj ostale tekstove

Slama, sijeno i lišće štite biljke od hladnoće
08.11.2016.

Slama, sijeno i lišće štite biljke od hladnoće

Zima dolazi i biljke treba zaštititi od niskih temperatura. Uslijed djelovanja niskih temperatura...

Za pet godina moći ćemo živjeti samo od aronije
05.11.2016.

Za pet godina moći ćemo živjeti samo od aronije

Malo obiteljsko poduzeće s velikom vizijom, to je PG Rad - Kom d.o.o, poljoprivredno gospodarstvo...

Web platformom do praktičnih rješenja eko uzgoja
03.11.2016.

Web platformom do praktičnih rješenja eko uzgoja

Nova web platforma pod nazivom OK-Net Arable plasirana je prije nekoliko tjedana. Cilj rada web...

Sol iz Nina - vrijedan proizvod, zašto ne i brend?
30.10.2016.

Sol iz Nina - vrijedan proizvod, zašto ne i brend?

Može li se proizvodnja soli i takav način poduzetništva brendirati i povezati s turizmom...

Nakon Mjere 6.3. cilj nam je eko markica!
28.10.2016.

Nakon Mjere 6.3. cilj nam je eko markica!

Bojan Novosel jedan je od rijetkih mladih ljudi u Hrvatskoj koji je uz svoj svakodnevni posao...


Kontakt

Kontaktni podaci

Udruga za kreativni razvoj Slap,
Lorenza Jagera 6/3, 31000 Osijek
OIB 35348022848
tel +38531213556, fax +38531213557
www.slap.hr, www.pomakonline.com

Ovaj projekt je financirala Europska Unija Croatia - Serbia - Cross border programme Organica.net Slap Teras Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva